lördag 13 juni 2015

24/7

För att jag är bekväm av mig benämns den Dominante som han och den undergivna som hon nedan.

En 24/7-relation är ett åtagande från båda parter. Det är en överenskommelse som ger fördelar för den som gillar konceptet, men det innebär även en hel del ansvar.

Det finns inga standardmallar utan vad förhållandet ska innebära är upp till de två som ska leva i det. Således krävs kommunikation och förhandlingar innan man kastar sig in i det hela.
Det kan låta finfint att pojke träffar flicka och båda vill ha 24/7 men vad detta innebär för den ene respektive den andre kan vara två helt olika saker!

24/7 kan låta så jävla häftigt för den som aldrig provat. "Åh, hon är undergiven och gör som han vill, han kan ha sex när som helst!" Eller?
Tja, det är ju förvisso inte osant. *S*
Men om man tror att det är allt 24/7 handlar om bedrar man sig grundligt! Visst handlar 24/7 om sex! Men åxå om så mycket annat,,, som att skapa dynamik och spänning i relationen t ex.

En sån här relation innebär att båda uppfyller sina överenskomna åtaganden ALLTID!
24/7 pågår, som framgår av namnet, dygnet runt, i vardag som fest.
Det innebär att den undergivna gör det hon tagit på sig att göra och är sådan hon gett sitt medgivande till att vara utifrån hennes dominants önskemål - ALLTID!
Och det innebär att den dominante ansvarar för det som är överenskommet att han ska ansvara för och beter sig så som avtalat är - ALLTID!

24/7 innebär just det - ALLTID. Antingen man känner för det eller inte. För vem är på topp jämt? Och självklart ska man göra avsteg om det finns verkliga skäl till det, t ex sjukdom. Självklart ska man ha förståelse för om partnern inte orkar av någon anledning. Men argumentet "jag har inte lust" är inget alternativ här, för då faller det hela.

Det fina i kråksången är dock att det man kommer överens om är ju sånt man i grunden gillar och därför kan en situation vändas från ett "jaha" till ett "YES!" på ett ögonblick och solen börjar lysa över en grå dag. :)

24/7 är inget du kan stänga av och sätta på när det passar dig för då är det ju inget 24/7 eller hur? Då är det snarare "jag har BDSM när jag känner för det, annars är jag vanilj". :D

24/7 är ett sätt att anstränga sig för varann, att hålla gnistan i förhållandet vid liv, att visa omtanke om varann fast på olika sätt. För att lyckas med detta krävs engagemang och vilja från båda håll, för så snart man börjar slappa och tar det hela lite med en klackspark knackar vardagsslentrianen på dörren.

Att åta sig att leva så är kärlek,,, absolut kärlek, tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar