fredag 27 mars 2015

BDSM enligt beh-aga - Framåtskridande och utveckling


En ny relation börjar med att bygga förtroende och tillit. För att BDSM ska fungera är det en förutsättning att den Dominanta kan lita på att den undergivna är ärlig och inte bara tiger och samtycker för att vara lydig och inte ställa till besvär. Lika så är det en förutsättning att den undergivna känner trygghet hos sin Dominant för att våga slappna av och verkligen släppa kontrollen. Båda parter måste visa den andre att de är att lita på, i stort som i smått. Det är med tilliten allt börjar, det är den som är grunden för alla upplevelser. Utan den kommer relationen att falla som ett korthus längre fram.

Att bygga tillit och förtroende tar tid! Samtidigt är det en spännande resa. En relation som utvecklas positivt är stärkande och man känner hur det går framåt. Man vågar efterhand prova nya saker, tänja sina gränser och dela nya upplevelser ihop.

Det ger en kick när man provar något nytt och känner att det fungerar. Det stärker samhörigheten och för varje litet lyckat steg ökar tilliten till partnern. För stora kliv, däremot, öppnar en avgrund som man i värsta fall kan trilla ner i och det kan ta lång tid att kravla sig upp igen.

Jag har sett åtskilliga relationer gå åt helvete därför att paret haft alldeles för bråttom! Allt för många ger sig in i alltför avancerade lekar alldeles för fort och det bäddar för krascher, missförstånd och misslyckanden när man inte känner varann tillräckligt. Jag har sett par som funnit varann och som verkar passa varann som hand i handske. Men dom har så fruktansvärt bråttom! Dom vill ha allt nu! Helst igår!!

Att bygga en fungerande relation tar tid. Ni kanske är vuxna, mogna människor, men relationen är inte mogen för allt för avancerade sessioner förrän efter ett bra tag! Mitt absoluta råd är att skynda långsamt, hur frustrerande det än kan vara. Ni vinner på det i längden, tro mig.

Tjusningen med BDSM är för min del att det aldrig blir färdigt! Det finns hela tiden nya saker att pröva,,, steg för steg, bit för bit,,, man blir aldrig klar.
Sätt ribban lågt i början istället så minskar risken för bakslag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar