onsdag 1 april 2015

BDSM enligt beh-aga - Att krascha


Att krascha är ett begrepp inom BDSM-världen. Det innebär en mer dramatisk reaktion än vanligt efter t ex en session.

En krasch kan se ut på olika sätt men den innehåller så gott som alltid känslor som anses negativa vid första anblicken. Skam, skuld, sorg, ilska, gråtattacker, irritation, nedstämdhet är exempel på sådana känslor.

Kraschen kan komma timmar eller ibland dagar efter en session.

Detta kan förstås bero på att sessionen i sig varit misslyckad, att omhändertagandet under och efter sessionen varit bristfälligt, men en krasch kan även uppstå efter en, till synes, lyckad session.

Så är det med BDSM, man kan inte alltid förutsäga vilka känslor som kommer att uppstå och vad en session väcker.

Det absolut viktigaste vid en krasch är (återigen) kommunikation! Den som kraschar behöver prata med sin partner, få omtanke, tröst, förståelse och bli lyssnad på. Om inte partnern eller personen man haft en session med finns tillgänglig (det borde inte hända, men det gör det!) så får man söka tröst hos vänner som förstår vad man går igenom.

En krasch som hanteras rätt kan leda till positiva känslor, insikter och utveckling och behöver därför inte vara enbart negativ. 

P g a att det alltid finns en risk för krasch och för att du aldrig vet när en eventuell krasch kommer är jag personligen skeptisk till ”cyber-dominans” och sessioner med nån som har ovetande partner. Men vet du att du även i dessa relationer kan nå den Dominante i alla lägen är det förstås en annan sak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar